Foto-excursie Hertenbronst - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Activiteiten FE

Bronstexcursie:
Call of the wild: volg de roep van de wildernis. In het najaar is de bronst van de edel- en damherten een oerritueel van de natuur dat je niet mag missen. Het diepe geluid van het burlen zweeft door de bossen. Edelherten (begin september tot begin oktober) en damherten (oktober tot begin november) vechten om het recht te paren met de hinden. In deze tijd kun je fantastische beelden maken. De bronst is een oerritueel van de natuur en je kunt het van dichtbij beleven: de bronstexcursies van WILDvanNATUUR zijn op drie plaatsen: de Hoge Veluwe, de Waterleidingduinen en op een locatie op de Veluwezoom. En in 2018 gaan we zelfs naar Denemarken..Op deze locatie komen zijn goed mogelijkheden voor bronstfotografie. Er komen in de herfst veel  paddenstoelen voor. Deze locatie is geschikt voor landschapsfotografie.

De foto's hieronder zijn gemaakt door onze deelnemers A.Coppens, R. Selen en J. Paulussen.


Edelhertenbronst op de Hoge Veluwe:
zwerf samen met excursieleider (en fotograaf) Rob een halve dag over zandverstuivingen, heide en door bossen van het nationaal Park Hoge Veluwe. Tegen de avondschemer zoeken we de herten op.

Nog meer genieten? Boek vast je 2 Daagse foto-excursie Wild van de Veluwe>

Damhertenbronst Amsterdamse Waterleidingduinen:
omdat de bruine damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen ook overdag actief zijn tijdens de bronst (en om je natuurervaring nog te vergroten) kun je al vanaf zonsopkomst mee het duingebied in.
In de heerlijke rust komen we de eerste damherten vaak al binnen 10 minuten tegen. Het gouden ochtendlicht van de zonsopkomst maakt de excursie tot een onvergetelijke ervaring...


Damhertenbronst Veluwezoom:
op de Veluwezoom zijn de damherten zwart en duidelijk schuwer dan in de Waterleidingduinen. 's Morgens vroeg zoeken we ze op, als ze zwerven over de nevelige heidevelden en hun bronstroep door de bosssen klinkt. Een wilderniservaring die je niet gemakkelijk meer vergeet.

Data en locatie:
Data: zie bij het aanmeldformulier op deze pagina.
Kosten: deze excursie kost € 69 (incl. BTW) of 2 credits per persoon voor een excursie van 6 uur (doorgaans zonsopgang met gehele ochtend of hele middag tot zonsondergang) of € 99 (incl. BTW) of 3 credits voor een gehele dag (zonsopgang tot zonsondergang). De tweedaagse excursie in Denemarken (2018) kost € 249,- of 7 credits p.p. (vroegboekkorting bij boeken in 2017: € 199 of 5 credits p.p.)

Niet inbegrepen: toegangsprijs Hoge Veluwe (€ 9,15 alleen van toepassing bij bronstexcursies op de Hoge Veluwe).

Denemarken, Veluwezoom en Waterleidingduinen: geen extra toegangsprijs).
Voor inschrijving kun je het formulier hieronder gebruiken.

De excursies vindt plaats in de regio's
Arnhem / Hoenderloo / Otterlo / Rheden / Vogelenzang / Zandvoort / Denemarken (vanaf 2018). De exacte startlocatie wordt na aanmelding de excursie bekendgemaakt.

Nieuw: in september 2018 organiseren we ook bronstexcursies in Denemarken. Ben jij het ook beu dat jou foto's niet meer uniek zijn door de drukte op de Veluwe en in de AWD? Dan is Denemarken je ding! Unieke locatie, prachtige (niet erg schuwe) herten waar je tijdens de excursie dichtbij kunt komen. De kans op het fotograferen van gevechten tussen de herten is hier vele malen groter dan in Nederland. Verdere informatie vind je hier>

Eenmalige inschrijver
PLUS / EXTRA / TOP-deelnemer van Wild van Natuur

Damhertenbronst Waterleidingduinen: 12 okt. 2018 | 7.15 - 19.00 uur € 99,-
Damhertenbronst Waterleidingduinen: 12 okt. 2018 | 7.15 - 13.00 uur € 69,-
Damhertenbronst Waterleidingduinen: 12 okt. 2018 | 13.00 - 19.00 uur € 99,-
Damhertenbronst Veluwezoom: nog niet gepland uur
Edelhertenbronst Denemarken 13 en 14 sept. 2018 | aanvang 10.00 uur
Edelhertenbronst Denemarken 15 en 16 sept. 2018 | aanvang 10.00 uur


Tip


1
2
3

Ja
Nee
Ja

Reserveer op tijd: de bronsttijd is erg populair. Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig je plaatsen.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu