Foto-excursie Boomkikkers - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Activiteiten FE

Boomkikker Excursie
In Drenthe ligt een (niet voor publiek toegankelijk) natuurgebied met een hele bijzondere dierenpopulatie: het meest spraakmakend zijn de boomkikkers die er voorkomen. En dat zijn er veel... heel veel. Dit is de absolute toplocatie van Nederland voor deze diersoort.

Boomkikkers zijn (door hun kleine formaat, goede camouflage en het feit dat ze heel erg stil kunnen zitten) lastig te vinden. De ecoloog die dit gebied beheerd laat je zien waar en hoe je ze vindt: en zodra je dát weet, kun je ze hier niet missen.

Op deze locatie komen boomkikkers en andere amfibieën en reptielen voor. De locatie is zeer geschikt voor macrofotografie.

Het natuurgebied is prive-eigendom en op deze datum uitsluitend voor WILDvanNATUUR geopend voor fotografen.

De boomkikkers zijn massaal aanwezig op de braamstruiken. Je leert ze zoeken en fotograferen. Behalve boomkikkers (die je gegarandeerd van dichtbij fotografeert!) krijg je zeer waarschijnlijk ook andere soorten voor je lens, waaronder geelbuikvuurpad, muurhagedis, poelkikker en hazelworm. En dan zijn er ook nog veel soorten vlinders en libellen... Een dag waarop je gagarandeerd veel foto's prachtige foto's zult schietenzonder problemen tot op 20 cm afstand van de kikkertjes.

We kiezen bewust de periode in september: dit is het topseizoen voor boomkikkers. Je bent dan gegarandeerd van grote aantallen op zeer goed zichtbare en fotografeerbare plekjes.


Wat mag je verwachten?
Begeleiding van de excursieleider (fototechnisch) en rondleiding van de ecoloog (biologische en soortspecifieke kennis). Je krijgt veel praktische tips en je kunt al je vragen kwijt.

Data en locatie:
Data: zie bij het aanmeldformulier op deze pagina. .

Kosten: deze excursie kost € 99 (incl. BTW) of 3 credits per persoon.

Voor inschrijving kun je het formulier hieronder gebruiken.


Eenmalige inschrijver
PLUS / EXTRA / TOP-deelnemer van Wild van Natuur

wordt vanaf 19 okt. 2018 weer aangekondigd op onze vernieuwde website
houd mij op de hoogte


Tip


1
2
3

Ja
Nee
Ja
^ Hier zie je hoe dichtbij je kunt komen tijdens onze excursie
| Privacy Policy
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu