Foto-excursie Hertenbronst - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Activiteiten FE

Bronstexcursie:
Call of the wild: volg de roep van de wildernis. In het najaar is de bronst van de edel- en damherten een oerritueel van de natuur dat je niet mag missen. Het diepe geluid van het burlen zweeft door de bossen. Edelherten (begin september tot begin oktober) en damherten (oktober tot begin november) vechten om het recht te paren met de hinden. In deze tijd kun je fantastische beelden maken. De bronst is een oerritueel van de natuur en je kunt het van dichtbij beleven: de bronstexcursies van WILDvanNATUUR zijn op twee plaatsen in Nederland: de Veluwe en de Waterleidingduinen. En WILDvanNATUUR biedt een heerlijk rustige toplocatie: Denemarken...Op deze locatie komen zijn goed mogelijkheden voor bronstfotografie. Er komen in de herfst veel  paddenstoelen voor. Deze locatie is geschikt voor landschapsfotografie.

De foto's hieronder zijn gemaakt door onze deelnemers A.Coppens, R. Selen en J. Paulussen.
Onze excursies vinden NIET plaats op de Hoge Veluwe (uitleg)


Edelhertenbronst op de Veluwe:
zwerf samen met excursieleider (en fotograaf) Rob een halve dag over zandverstuivingen, heide en door bossen van de Veluwe. Tegen de avondschemer zoeken we de herten op.

Damhertenbronst Amsterdamse Waterleidingduinen:
omdat de bruine damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen ook overdag actief zijn tijdens de bronst (en om je natuurervaring nog te vergroten) kun je al vanaf zonsopkomst mee het duingebied in.
In de heerlijke rust komen we de eerste damherten vaak al binnen 10 minuten tegen. Het gouden ochtendlicht van de zonsopkomst maakt de excursie tot een onvergetelijke ervaring...


Damhertenbronst Veluwezoom:
op de Veluwezoom zijn de damherten zwart en duidelijk schuwer dan in de Waterleidingduinen. 's Morgens vroeg zoeken we ze op, als ze zwerven over de nevelige heidevelden en hun bronstroep door de bosssen klinkt. Een wilderniservaring die je niet gemakkelijk meer vergeet.


Edelhertenbronst Denemarken:
op de mooiste locatie van Europa in heerlijke rust  en dichtbij de edelherten kunnen komen. Klinkt te mooi om waar te zijn... maar is het niet.
Wil je de bronst van dichtbij fotograferen maar heb je geen zin om tussen de (letterlijk) honderden fotografen op de Veluwe te staan?

Data en locatie:
Data: zie bij het aanmeldformulier op deze pagina.
Kosten: deze excursie kost € 69 / 79 (incl. BTW) of 2 credits per persoon voor een excursie van 6 uur (doorgaans zonsopgang met gehele ochtend of hele middag tot zonsondergang) of € 109 / 119 (incl. BTW) of 3 credits voor een gehele dag (zonsopgang tot zonsondergang). De tweedaagse excursie in Denemarken kost € 249,- of 8 credits p.p.

Alle prijzen staan duidelijk aangegeven in het aanmeldformulier.

Bij alle excursies op deze pagina inbegrepen: evt. toegangsprijzen, koffie / thee

Extra inbegrepen bij Denemarken: 2 dagen incl. picknick's
Voor inschrijving kun je het formulier hieronder gebruiken.

De excursies vindt plaats in de regio's
Arnhem / Hoenderloo / Otterlo / Rheden / Vogelenzang / Zandvoort / Denemarken. De exacte startlocatie wordt na aanmelding de excursie bekendgemaakt.

Nieuw: we organiseren ook bronst- en zomerexcursies in Denemarken. Ben jij het ook beu dat jou foto's niet meer uniek zijn door de drukte op de Veluwe en in de AWD? Dan is Denemarken je ding! Unieke locatie, enorm veel prachtige (niet erg schuwe) herten waar je tijdens de excursie dichtbij kunt komen. De kans op het fotograferen van vechtende en parende herten (in de bronst) is hier vele malen groter dan in Nederland. Verdere informatie vind je hier>

Eenmalige inschrijver
PLUS / EXTRA / TOP-deelnemer van Wild van Natuur

Edelhertenbronst Veluwe wordt vanaf 19 okt. 2018 weer aangekondigd op onze vernieuwde website | €79
Edelhertenbronst Denemarken wordt vanaf 19 okt. 2018 weer aangekondigd op onze vernieuwde website | €199**
Damhertenbronst Denemarken wordt vanaf 19 okt. 2018 weer aangekondigd op onze vernieuwde website | €199**
Damhertenbronst Veluwezoom: wordt vanaf 19 okt. 2018 weer aangekondigd op onze vernieuwde website | €69
Damhertenbronst Waterleidingduinen: 13 okt. 2018 | 7.30 - 12.30 uur | €69,- ***
Damhertenbronst Waterleidingduinen: 13 okt. 2018 | 13.30 - 19.00 uur | €69,- ***
Damhertenbronst Waterleidingduinen: 13 okt. 2018 | 7.30 - 19.00 uur | €109,- ***


Tip


1
2
3

Ja
Nee
Ja
** onze excursies in Denemarken zijn speciaal voor de echte bronstliefhebber en rustzoeker: zeer dichtbij en heerlijk rustig. Deze excursies zijn tweedaags: zie voor alle informatie 'WILD van DENEMARKEN'
*** onze excursie in de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je ook gecombineerd boeken. Je bezoekt in dat geval twee verschillende gebieden (van zonsopgang tot zonsondergang). Zo heb je dubbele foto-opbrengst. Je krijgt een mooie combikorting (€29 korting).

De bronsttijd is erg populair bij fotografen.

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig je plaatsen.

| Privacy Policy
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu