WILDvanDENEMARKEN - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud

Unieke foto-excursie WILD van DENEMARKEN

Tijdens één van deze bijzondere excursies ben je te midden van honderden herten. In de zomer bezoeken we deze prachtige locatie omdat er dan volop jonge herten geboren zijn en dat is een feest voor het oog (en de camera)... Door de heerlijke rust, vogelconcerten en de schitterende entourage is dit een eldorado voor de fotograaf. In de bronstperiode komen we er weer...nu om het grootste spektakel uit de natuur vast te leggen. Nergens in Europa kun je de bronst beter fotograferen dan hier. En dat in alle rust...

Tijdens deze excursie(s) verplaatsen we ons per fiets. Comfortabel en flexibel.
Jonge herten in Denemarken:
omdat herten allemaal in dezelfde tijd drachtig worden, worden alle jonge herten ook in dezelfde tijd geboren. In dit gebied zijn dat er honderden... Ons eerste bezoek in het jaar (juni) is eigenlijk één enorme kraamvisite.

Hertenbronst in Denemarken:
in het gebied leven zowel damherten als edelherten. Hun bronstperiodes liggen ongeveer een maand uit elkaar. De edelherten zijn in bronst tijdens ons tweede bezoek bezoek en hun bronstroep galmt door de bosssen en over de wildakkers. Een ervaring die je niet gemakkelijk meer vergeet. Dankzij een slim 'rooster' besteden we onze dagen zo goed mogelijk aan het fotograferen.

Hoe zit het met de drukte in Denemarken?
Iedereen kent inmiddels wel de verhalen (of nog erger: de praktijk) van de bronstperiode op de Hoge Veluwe: grote drukte (honderden fotografen op de Wildbaan) en eigenlijk nergens meer rust en ruimte. In Denemarken hoef je daar niet bang voor te zijn. Tijdens ons bezoek in 2019 stonden er op de drukste locaties ongeveer 15 personen op 100 meter ruimte. Dit komt omdat er erg veel locaties zijn en de bronst in het hele gebied plaatsvind. Daarnaast kun je het gebied alleen lopend of per fiets in en wordt er dus geen onnodige ruimte ingenomen door parkerende auto's. Denen zijn over het algemeen erg vriendelijke mensen die graag ruimte maken voor gasten uit het buitenland. De dieren in dit gebied zijn gewend aan menselijke aanwezigheid en doorgaans weinig schuw (deze foto spreekt boekdelen>).
In de weekends is de drukte wat groter dan door de weeks. Wij kiezen onze excursiedata daarom op door-de-weekse dagen. Je kunt dan - als je wilt - het aansluitende weekend (of het weekend voorafgaand aan de excursie) zelf een bezoek aan bijv. Kopenhagen of Malmö plannen. Ook een combinatie met onze kraanvogelexcursie is in de bronstperiode mogelijk.
Excursiedata
23/24 juni 2020 | jonge hertjes
24/25 sept. 2020 | bronst edelherten

(waarom op doordeweekse dagen?)
Tijdsduur2 dagen (incl. avondprogramma bij dag 1)
Afstand10 - 15 km fietsen>
Land en regioDenemarken - afstand>
Kosten€ 299 p.p.
Inbegrepen
koffie / thee / picknick (beide dagen)
Niet inbegrepenvervoer en verblijf>
Benodigde apparatuurzie onze lijst>
Benodigde kennislees de beschrijving>
Goed om te wetenzie kledingadvies>
Inschrijven>
Zin om mee te gaan?
Terug naar de inhoud