Fotoworkshop | Landschapsfotografie - Wild van Natuur

- W I L D v a n N A T U U R -
excursies | natuurbeleving
WILDvanNATUUR
Ga naar de inhoud

Prachtige foto's worden gemaakt door degenen die erop uit gaan om ze te vinden | citaat van WILDvanNATUUR

FOTOWORKSHOP 'LANDSCHAPSFOTOGRAFIE' | Locatie: Kootwijkerzand (NL) of Ardennen (B)


Indrukwekkende landschapsfoto's maken is nog niet zo eenvoudig, maar in deze workshop krijg je een vliegende start. Je leert het landschap lezen en vervolgens aan de hand van visuele regels vast te leggen. Deze excursie wordt georganiseerd op twee verschillende toplocaties met (in beide varianten) een interessant extra onderwerp>.
Dit is een individuele excursie>. Jij gaat persoonlijk op stap met natuurfotograaf en -gids Rob Dijkstra.
Kosten: vanaf € 156,33
^ Vergelijking tussen een normale foto (rechts) en een HDR-afbeelding (links).
Beweeg de lijn met je muis.
^ het effect van stromend water maakt een foto pakkend.
WAT MAG JE VERWACHTEN?


Soms is het best lastig om een praktijksituatie om te zetten naar een mooie foto. Bij landschappen fotograferen moet je letten op lijnenspel, compositie, lichtval, invloed van de luchtpartij... en dan komt de technische kant van het camera instellen er nog bij... Ga je een groothoekfoto maken of een panorama? In deze excursie leer je het landschap te analyseren en kom je via een duidelijke werkwijze tot een mooi resultaat. Tijdens deze excursie gebruik je HDR techniek> (tijdens de variant op de het Kootwijkerzand>) of technieken om stromend water in beeld te brengen> (tijdens de Ardennenvariant>) om tot optimale resultaten te komen.


1280x500 ardennen01.jpg
1280x500 ardennen02.jpg
1280x500 ardennen03.jpg
1280x500 ardennen04.jpg
barrage robertville (2).jpg
DE LANDSCHAPPEN


Variant Kootwijkerzand: enorm uitgestrekt, authentiek en toch ook wel een beetje on-Nederlands: het Kootwijkerzand is een uniek natuurgebied met unieke fotografische mogelijkheden. De bomen worden er blootgesteld aan de wind, waardoor ze soms met hun wortels vrij boven het zand staan. Het proces wordt 'uitstuiven' genoemd. Uiteindelijk meestal funest voor de boom maar zó mooi om te zien... We kennen een aantal van die - zeer mooie - plekjes en in die zoeken we op. En we leren je tijdens deze excursie het omgaan met HDR techniek om de bomen nog pakkender te fotograferen. We bespreken ook de benodigde bewerking om deze beelden thuis te finaliseren. En je krijgt een reader> met de daarvoor benodigde kennis mee naar huis.
Variant Ardennen: zo dichtbij en toch zo wild: de Ardennen staan garant voor een prachtige dag fotoplezier in natuur zoals we die in Nederland niet kennen... steile hellingen, snel stromende bergriviertjes en watervallen. Je leert de verschillende technieken die er zijn om het stromend water effect te fotograferen. Verrassend is daarbij dat - zelfs als je helemaal niet beschikt over grijsfilters - er technieken bestaan die altijd werken. Oók bij volop daglicht. Als je deze techniek eenmaal beheerst, kun je die veelvuldig toepassen. En dat in de mooiste omgeving die je je voor kunt stellen. Ook bij deze excursie krijg je een reader>
Datum: de datum van deze excursie bepaal jij zelf (in het aanmeldformulier>).  Kijk even in de agenda> of de door jou gewenste datum nog beschikbaar is.
Duur: 6 uur
Aanbevolen tijdstip: vanaf zonsopgang / tot zonsondergang (kan in overleg gewijzigd worden)
Geschikte periode: Ardennen variant: voorjaar / zomer / herfst |  Kootwijkerzand: gehele jaar
Inbegrepen: koffie / thee
Prijsinformatie
duur: 6 uur
Kootwijkerzand
drie personen:
156,33 p.p.
totaalprijs: € 469,-
duur: 6 uur
Kootwijkerzand
twee personen:
€ 209,50 p.p.
totaalprijs : € 419,-
duur: 6 uur
Kootwijkerzand
één persoon:
€ 369,-
duur: 6 uur
Ardennen
drie personen:
166,33 p.p.
totaalprijs: € 499,-
duur: 6 uur
Ardennen
twee personen:
€ 224,50 p.p.
totaalprijs : € 449,-
duur: 6 uur
Ardennen
één persoon:
€ 399,-
In de variant Landschapsfotografie en HDR staat in de reader de link naar een online video-instructie waarin het hele nabewerkingsproces stap-voor-stap wordt behandeld. Deze link kun je tot een jaar na de workshop gebruiken.
AANMELDEN VOOR DEZE ACTIVITEIT:

Je kunt jezelf aanmelden via het aanmeldformulier>.
Wil je meer informatie of heb je vragen gebruik dan de contactpagina>.
Terug naar de inhoud