Info over Wild van Natuur - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud
WELKOM bij het exclusieve activiteitenprogramma voor natuurfotografen en natuurliefhebbers.

WILDvanNATUUR biedt een uitgebreid scala van foto- en natuurbelevingsactiviteiten. Iedereen kan meedoen: beginnende of gevorderde fotografen, filmers, fotoclubs, wandelaars, natuurliefhebbers en iedereen die het wel eens wil uitproberen.
Excursieleider Rob Dijkstra vat het zelf kort en krachtig samen: "ík breng je naar de plek waar je natuur van dichtbij kunt meemaken..."
Het programma biedt je mogelijkheden om het hele jaar buiten actief in de natuur te zijn: zo zijn er bijv. winterexcursies in de Belgische Hoge Venen en Duitsland (met sneeuwgarantie) en wildexcursies op de Veluwe. Je kunt met ons op stap in de moerassen van de Nieuwe Wildernis, wilde orchideeën fotograferen of tijdens een meerdaagse wandeltrip de langste hangbrug van Duitsland oversteken. Gedurende het jaar worden er nog excursies toegevoegd die nu in voorbereiding zijn. En wil jij graag naar een locatie die we nog niet in het programma hebben, dan kunnen we dat mogelijk voor je regelen. Neem gerust contact met ons op.
En natuurlijk zijn we volop actief bij de bronst van de edelherten en de damherten, ook op een superlocatie in Denemarken. Er zijn ook boomkikker-excursies en vogel-excursies. Jonge sterns die op hun drijvende nesten om voedsel bedelen: je kunt ze zélf fotograferen vanuit een comfortabele fotohut. En als de aalscholvers jongen op de nesten hebben, sta jij vooraan om ze te fotograferen. En niet te vergeten: comfortabele vaarexcursies met een fluisterboot in de Wieden en de Biesbosch.
De excursielocaties zijn gekozen in Nederland, België en de grensgebieden in Duitsland en Noord-Frankrijk. Haalbare afstanden met verrassend veelzijdige locaties. En is de locatie voor jou wat verder weg? WILDvanNATUUR biedt ook meerdaagse foto-excursies in Duitsland, België en in Denemarken, met een grote mate van flexibiliteit.

Maar er is meer: wil je leren fotograferen in één dag? Tijdens onze technische workshops leer je je eigen apparatuur snel en doeltreffend te gebruiken. De jarenlange foto-ervaring van de cursusleider staat garant voor een praktische aanpak. Je kunt ook leren filmen of photoshoppen in één dag.
De excursielocaties zijn gekozen in Nederland, België en de grensgebieden in Duitsland en Noord-Frankrijk. Haalbare afstanden met verrassend veelzijdige locaties. En is de locatie voor jou wat verder weg? WILDvanNATUUR biedt ook meerdaagse foto-excursies in Duitsland, België en in Denemarken.

WILDvanNATUUR heeft een eigen App waarmee je op de hoogte gehouden wordt en kunt boeken voor foto-excursies met mooi-weer-garantie.
De tarieven staan vermeld bij elke activiteit

Ben je toe aan een nieuwe natuuruitdaging? De mooiste (foto)locaties in de nabije omgeving: beleef het met WILDvanNATUUR.   
filmfragment embedded vanaf vimeo
Op onze overzichtspagina's zie je alle foto-excursies en natuurbeleving. Wil je zoeken op een bepaalde datum? Kijk dan even in onze agenda.

Onze natuurbelevingsexcursies zijn in eerste instantie bedoeld voor degenen die graag wandelen en af en toe een foto maken. Voor natuurfotografen hebben we foto-excursies met volop tijd om te fotograferen. Toch is ons pakket aan natuurbelevingsexcursies ook geschikt voor sommige fotografen: als jij het type fotograaf bent dat er liever helemaal alleen op uit trekt (zonder groep) dan is dit de handigste manier om de beste locaties te leren kennen. Alle gebieden die we bezoeken zijn uitgebreid verkent door onze eigen gids. Je komt gegarandeert op de mooiste plekjes.
Soorten deelname (of: hoe vaker, hoe goedkoper):
Je kunt zelf kiezen op welke manier je deelneemt: je kunt gewoon per activiteit inschrijven, je kunt een tegoed kopen waardoor je regelmatiger kunt meedoen voor een lagere deelnameprijs of je wordt TOP-member:  je hebt dan de mogelijkheid om zeer regelmatig deel te nemen aan alle activiteiten. Bovendien bieden we TOP-members activiteiten die voor anderen niet bereikbaar zijn. Al deze mogelijkheden kun je kiezen tijdens het inschrijven. Uitleg daarover vind je hier.
Conditie:
met een normale conditie kun je aan de meeste activiteiten deelnemen. Ben je slecht ter been of heb je een beperkte conditie, overleg dan even met ons welke excursies voor jou geschikt zijn.
Voor sommige van de excursies heb je een gemiddeld tot goede conditie nodig: onze sneeuwexcursies zijn daar bijv. een goed voorbeeld van: een hele dag door een flink pak sneeuw in een koude omgeving vraagt wat meer van je... maar je wordt wel beloond met magische foto's.
Het staat duidelijk aangegeven bij de verschillende activiteiten als deze meer van je conditie eisen - of juist heel geschikt zijn als je conditie momenteel niet zo optimaal is.
Wilde je altijd al eens op stap met een professionele fotograaf - en dan het liefste bij zonsopgang en met goed fotoweer garantie? Regelen we voor je! Kijk maar eens bij 'eRob uit'

Wat onze klanten zeggen:
  • 'Het spotten was een hele mooie ervaring' - Femke D.
  • 'Rob, bedankt... het was een once in a lifetime ervaring' - Jos V. (België)
  • '...wist niet dat Nederland zo mooi was' - Carola H.
  • 'Je hebt niks teveel beloofd' - Ineke J.
  • 'Ik zou het iedereen aanraden' - Henk V.
  • 'Je hebt ons nog enthousiaster gemaakt' - Willem en Hanna
  • 'De Gelderse Poort... helemaal WOW' - Dyarina T
  • 'Top... helemaal TOP!' Andre K.
Groepen:
de meeste van onze activiteiten zijn ook te boeken voor scholen, groepen, fotoclubs, als prive-excursie, enz. Onze tarieven daarvoor verschillen per activiteit.
Neem voor informatie telefonisch contact op met Rob Dijkstra (+31 (0)6-40499938) of stuur een beicht via onze contactpagina. We kunnen ook lezingen of presentaties verzorgen (incl. apparatuur).

In de vakantietijd:
veel andere bedrijven leggen hun activiteiten liggen stil in de zomer- , herfst- en kerstvakantie. Maar bij Wild van Natuur kun je dan nog steeds op pad. Typische vakantie-activiteiten (zoals herfstkleurenexcursies of sneeuwexcursies) kun je bij ons juist in die periode boeken. Zoek in de agenda en kies je activiteit.
Terug naar de inhoud