Over Wild van Natuur - Wild van Natuur

- W I L D v a n N A T U U R -
excursies | natuurbeleving
WILDvanNATUUR
WILDvanNATUUR
foto-excursies | natuurbeleving
Ga naar de inhoud
WELKOM BIJ WILDvanNATUUR INDIVIDUELE FOTO-EXCURSIES.

WILDvanNATUUR biedt een uitgebreid scala van foto- en natuurbelevingsactiviteiten. Iedereen kan meedoen: beginnende of gevorderde fotografen, filmers, fotoclubs, natuurliefhebbers en iedereen die het wel eens wil uitproberen.
Excursieleider Rob Dijkstra vat het zelf kort en krachtig samen: "ík breng je naar de plek waar je natuur van dichtbij kunt meemaken..."
Het programma biedt je mogelijkheden om het hele jaar buiten actief in de natuur te zijn: zo zijn er bijv. winterexcursies in de Belgische Hoge Venen> en jonge wilde zwijntjes fotograferen in Duitsland en wildexcursies op de zeer veel locaties. Je kunt met Rob op stap in de moerassen van de Nieuwe Wildernis, wilde orchideeën fotograferen of tijdens een spannende wandeltrip de langste hangbrug van Duitsland oversteken. Gedurende het jaar worden er nog excursies toegevoegd die nu in voorbereiding zijn. En wil jij graag naar een locatie die nog niet in het programma staat, dan kunnen we dat mogelijk voor je regelen. Neem gerust contact met mij op.
En natuurlijk ben ik volop actief tijdens de bronst van de edelherten en de damherten>, ook op een superlocatie in Denemarken. Er zijn ook boomkikkerexcursies> en vogel-excursies. Jonge sterns die op hun drijvende nesten om voedsel bedelen: je kunt ze zélf fotograferen vanuit een comfortabele fotohut. En als de aalscholvers jongen op de nesten hebben, sta jij vooraan om ze te fotograferen.
En niet te vergeten: de unieke kanotochten bij zonsopgang...
De excursielocaties zijn gekozen in Nederland, België en de grensgebieden in Duitsland. Haalbare afstanden met verrassend veelzijdige locaties. En is de locatie voor jou wat verder weg? WILDvanNATUUR biedt ook meerdaagse foto-excursies in Denemarken>, met een grote mate van flexibiliteit.

Maar er is meer: wil je de basis van het fotograferen leren of bijv. meer weten over filmen of filmbewerking? In samenwerking met het grootste Nederlandstalige kennisplatform Photofacts Academy leer je je eigen apparatuur snel en doeltreffend te gebruiken. Er zijn vier cursussen die ik voor Photofacts Academy ontwikkeld en gepresenteerd heb. Kijk hier voor verder info>
Photofacts Academy biedt totaal meer dan 70 fotografiecursussen.

Ben je toe aan een nieuwe natuuruitdaging? De mooiste (foto)locaties in de nabije omgeving: beleef het met WILDvanNATUUR.  
filmfragment embedded vanaf vimeo
Alle WILDvanNATUUR activiteiten zijn individueel: je gaat dus solo op stap met de gids. Geen gedoe met corona-beperkingen, social distancing of te grote groepen waardoor de persoonlijke aandacht die je van de gids mag verwachten onder druk komt. En omdat je individueel boekt kun je zelf plannen op welke dag de excursie gaat plaatsvinden. Mocht je het een beetje saai vinden om één-op-één op pad te gaan dan kun je ook twee fotovrienden (m/v), collega's of familieleden als introducee meenemen. Een mooi bijkomend voordeel is dat daarmee de prijs van een excursie (per persoon) flink daalt. En je groepje omvat dus alleen personen die jij hebt uitgekozen. En dat het uiteindelijk goedkoper uitpakt als je met drie personen boekt zie je in het volgende voorbeeld:
Stel je wilt boeken voor een excursie bever spotten. Solo op stap met Rob betaal je voor deze activiteit € 249. Nodig je één introducee uit dan betaal je € 50 meerprijs. Dat is dus per persoon € 149,50 en als je twee introducees meeneemt is de prijs per persoon (249 + 50 + 50 = 349 : 3 =) € 116,33. Dat scheelt dus méér dan de helft t.o.v. de basisprijs!
Conditie: met een normale conditie kun je aan alle activiteiten deelnemen.
Voor sommige van de excursies heb je een gemiddeld tot goede conditie nodig... Onze sneeuwexcursies in de Hoge Venen> zijn daar bijv. een goed voorbeeld van: een hele dag door een flink pak sneeuw in een koude omgeving vraagt wat meer van je... maar je wordt wel beloond met magische foto's.
Het staat overigens duidelijk aangegeven bij de verschillende excursies ze geschikt zijn voor personen met beperkte conditie. Mijn standpunt is dat iedereen van natuurfotografie moet kunnen genieten. En omdat ik toch alles organiseren op individuele basis, durf ik gerust te beweren dat we een excursie voor je kunnen organiseren als je aan een rolstoel of scootmobiel gebonden bent.
In de vakantietijd: veel andere bedrijven leggen hun activiteiten liggen stil in de zomer- , herfst- en kerstvakantie. Maar bij WILDvanNATUUR kun je dan nog steeds op pad. Typische vakantie-activiteiten (zoals herfstkleurenexcursies of sneeuwexcursies) kun je bij ons juist in die periode boeken, want JIJ bepaald wanneer een excursie plaatsvind.
Wilde je altijd al eens op stap met een professionele fotograaf - en dan het liefste bij zonsopgang? Regelen we voor je!

Wat onze klanten zeggen:
  • 'Het spotten was een hele mooie ervaring' - Femke D.
  • 'Rob, bedankt... het was een once in a lifetime ervaring' - Jos V. (België)
  • '...wist niet dat Nederland zo mooi was' - Carola H.
  • 'Je hebt niks teveel beloofd' - Ineke J.
  • 'Ik zou het iedereen aanraden' - Henk V.
  • 'Je hebt ons nog enthousiaster gemaakt' - Willem en Hanna
  • 'De Gelderse Poort... helemaal WOW' - Dyarina T
  • 'Top... helemaal TOP!' Andre K.
Terug naar het overzicht van alle excursies>
Terug naar de homepagina>
Terug naar de inhoud